Policija pronašla dva maloljetnika zbog sumnje da su u Trpinji počinili tri teške krađe

Foto: Radio Dalmacija - Ilustracija

VINKOVCI, Policijski službenici Policijske postaje Vukovar proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom osumnjičenika-maloljetnika, zbog sumnje da su u Trpinji počinili tri kaznena djela Teška krađa.

„Osumnjičenici su 2020. godine provalili u trgovinu i ugostiteljski objekt iz kojih su otuđili novac, dok su iz prostorija nogometnog kluba otuđili sokove, a svojim nasilnim ulascima u objekte u koje su provalili vlasnicima su pričinili materijalnu štetu. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, prema osumnjičenicima se dostavlja posebno izvješće Županijskom državnom odvjetništvu u Vukovaru“, navode iz policije.

Jučer, 09.ožujka u Vinkovcima u Ulici Stanka Vraza, nepoznati počinitelj je otuđio bicikl, pri čemu je vlasnici pričinjena materijalna šteta od nekoliko stotina eura. Policija traga za počiniteljem protiv kojeg će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo Krađa.

„Prošle 2022. godine prijavljeno nam je preko 50 krađa bicikala, poglavito u Vinkovcima i Vukovaru, a u ovoj negativnoj pojavi zastupljena su i druga mjesta“, izvijestili su iz policije.

U posljednja 24 sata na području Policijske uprave zabilježene su dvije prometne nesreće u Vukovaru, jedna s materijalnom štetom i jedna u kojoj su četiri osobe lakše ozlijeđene.

Jučer, 9. ožujka oko 19,45 sati u Vukovaru na Trpinjskoj cesti, 23-godišnji vozač osobnog vozila belomanastirskih registracijskih oznaka s prisutnošću alkohola u organizmu od 0,79 g/kg i za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom “B” kategorije, nije prilagodio brzinu kretanja vozila gustoći prometa, uslijed čega je prednjim dijelom automobila udario u osobni automobil vukovarskih registracijskih kojim je ispred njega upravljao 49-godišnjak. Automobil 49-godišnjaka potom udara u drugi osobni automobil također vukovarskih registracijskih oznaka, kojim je ispred 49-godišnjaka upravljao 45-godišnji vozač. Zatim automobil 49-godišnjaka od siline udara silazi s kolnika i udara treći osobni automobil vukovarskih registracijski oznaka koji je bio parkiran na betonskoj površini pored kolnika. Automobil 23-godišnjaka se nakon udara u prvi automobil nastavio nekontrolirano kretati te se zaustavo na autobusnom ugibalištu. U prometnoj nesreći trojica vozača i jedna putnica lakše su ozlijeđeni.