U ovogodišnji program “Sigurnost na vodi” uključeno 175 vinkovačkih vrtićaraca

VINKOVCI, Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci (GDCK) osiguralo je na natječaju Hrvatskog Crvenog križa sredstva za sufinanciranje već šeste etape programa privikavanja na vodu „Sigurnost na vodi“, a program je službeno u utorak i predstavljen na Vinkovačkom dvoranskom plivalištu Lenije.

Ciljevi programa su upoznati djecu s vodom kao medijem, osloboditi ih straha od vode, naučiti ih osnovama tehnika plivanja, ronjenja i tehnikama disanja pri plivanju. Program će provesti iskusni treneri, članovi plivačkog kluba, koji su osmislili djeci prilagođen program.

Na predstavljanju programa bili su i zamjenik gradonačelnika Ivan Bosančić i predstavnici provedbenih partnera: Mirjana Pešec, ravnateljica Centra za predškolski odgoj Vinkovci, Željko Ilić, direktor Periske d.o.o., Tomislav Šarić, predsjednik Vinkovačkog plivačkog kluba te Gordana Živković, ravnateljica Katoličkih dječjih vrtića Eden i Srce Marijino.

“Provedbom ovog programa na dobitku su svi. Centar za predškolski odgoj Vinkovci dobiva dodatni sadržaj za mališane, roditelji sudjeluju sa samo 1/3 realnih troškova, Vinkovački plivački klub dobiva potencijalne nove članove – natjecatelje, Dvoransko plivalište „Lenije“ dobiva potencijalne nove plivače – rekreativce, a Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci ispunjenje temeljnih humanitarnih ciljeva: zaštititi život i zdravlje”, naveo je predsjednik GDCK Vinkovci Branko Tomić.

Po riječima direktora Periske d.o.o. koja upravlja vinkovačkim bazenima Željka Ilića, kroz desetsatni program plivanja proći će ukupno 175 djece iz vrtića Centra za predškolski odgoj Vinkovci i, po prvi puta, i Katoličkih dječjih vrtića Eden i Srce Marijino.

“Mislimo da je ovo projekt vrijedan svake pohvale, a još veća njegova vrijednost nalazi se u činjenici da je okupio šest ustanova s područja grada u zajedničkom djelovanju i sinergiji na dobrobit djece”, poručio je zamjenik vinkovačkog gradonačelnika Ivan Bosančić.

Đuro Karalić

Foto: Đuro Karalić