Policija izvijestila o 9 prometnih nesreća. 24-godišnjakinja došla u policiju izvadiit dokumente iako je bila pozitvna na Covid-19

Foto: www.mup.hr

VINKOVCI, PU Vukovarsko – srijemske izvijestilaje kako je u noći 21. na 22. rujan 2021. godine, u oraničnom predjelu oko Privlake, nepoznati počinitelj provalio u rezervoare radnih strojeva (buldožer i bager), iz kojih je ukrao gorivo, zbog čega je oštećena vinkovačka vodoopskrbna tvrtka. Policija će nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti kaznenu prijavu zbog teške krađe.

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjom hrvatskom državljankom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Širenje i prenošenje zarazne bolesti“ te je stoga nadležnom državnom odvjetništvu dostavljena kaznena prijava. Sumnja se da je osumnjičena 14. rujna 2021. godine, u 13,35 sati došla u Policijsku postaju Vukovar radi pribavljanja osobnih dokumenata, iako joj je određena mjera liječenja, zbog bolesti COVID 19, u kući na adresi prebivališta. Na taj je način osobe s kojima je bila u kontaktu dovela u opasnost od širenja zarazne bolesti.

U protekla 24 sata na području PU vukovarsko-srijemske dogodilo se devet prometnih nesreća, od čega jedna sa smrtno stradalom osobom (Vrbanja-Otok), dvije prometne nesreće u kojima je ukupno pet osoba teže ozlijeđeno (Cerna – Babina Greda, Cerna) jedna prometne nesreća s lakše ozlijeđenom osobom (Mohovo) te pet prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta( Županja, Vinkovci, Ivankovo, Vukovar, Mohovo).

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 22. rujna, oko 16,40 sati, 63-godišnjak iz Sikirevaca, upravljao je  osobnim vozilom, slavonsko-brodskih registracijskih oznaka, krećući se cestom Cerna-Babina Greda, iz smjera Cerne u smjeru Babine Grede. Ulaskom u zavoj, uslijed neprilagođene brzine kretanja, vozilom se prešao na suprotnu prometnu traku te je došlo do udara u osobno vozilo vinkovačkih registracijskih oznaka koje se kretalo iz smjera Babine Grede u smjeru Cerne, a kojim je upravljao 48-godišnjak iz Sikirevaca. Uslijed udara, vozilo 48-godišnjaka je odbačeno u cestovni kanal. U prometnoj nesreći oba vozača su teže ozlijeđena, kao i putnik i putnica u vozilu 48-godišnjaka.

U Cerni, oko 01,10 sati, 23. rujna, 69-godišnjak iz Vodica je upravljajući teretnim vozilom vinkovačkih registracijskih oznaka, uslijed nepridržavanja kretanja sredinom prometne trake, kotačima zahvatio zemljanu površinu te vozilom sletio s kolnika, zaustavivši se udarom vozila u drvo. 69-godišnjak je teže ozlijeđen.

U Mohovu je, oko 15 sati, 22. rujna, 37-godišnjak iz Štitara upravljajući traktorom, uslijed neprilagođene brzine kretanja, traktorom prešao na suprotnu prometnu traku te udario u zemljano uzvišenje. Pri udaru, prikolica traktora se odvojila te se nastavila kretati kolnikom, zahvativši pritom 23-godišnjaka iz Mohova, koji se kao pješak kretao uz rub kolnika, iz Mohova prema Šarengradu. Pješak je lakše ozlijeđen.

PU izvijestila je i o akciji ROADPOL-ovih Dana sigurnosti u prometu koji su se provodili od 16. do 22. rujna, u svim zemljama članicama ROADPOL-a (mreže prometnih policija Europe), dok se Dan bez poginulih u prometu obilježavao 21. rujna.Za vrijeme trajanja akcije, na području PU vukovarsko-srijemske, kontrolirano je ukupno 729 vozila, na 350  lokacija i pritom je sankcionirano 20 prekršaja uporabe mobitela te 21 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa.