Obilježena obljetnica smrti legendarnog vukovarskog branitelja Marka Babića

Foto: Đuro Karalić

Državna i druga izaslanstva položila su danas vijence i zapalili svijeće na grobu pukovnika HV-a Marka Babića na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru, u povodu 14. obljetnice smrti tog legendarnog vukovarskog branitelja.

Molitvu je predvodio kapelan župe sv. Josipa Radnika fra Marko Vuković. U crkvi Gospe Fatimske u Borovu naselju, održana je sveta misa zadušnica.

Predsjednik Savjeta za hrvatske branitelje vukovarskog gradonačelnika Tomislav Josić poručio je u izjavi novinarima da je Marko Babić bio velik čovjek i domoljub “i kamo sreće da i danas imamo puno više takvih ljudi”.

“Na nama preživjelima je da ovu državu pokušamo napraviti po mjeri onih koji su poput Marka Babića dali svoje živote za slobodnu Hrvatsku”, kazao je Josić.

Marko Babić umro je 2007. u 42. godini od posljedica moždane kapi. Tijekom Domovinskog rata i obrane Vukovara 1991. bio je zamjenik zapovjednika 3. bojne 204. vukovarske brigade Blage Zadre na Trpinjskoj cesti, gdje je uništio najviše neprijateljskih tenkova, njih 14. Nakon pogibije Blage Zadre preuzeo je zapovijedanje 3. bojnom. Njegovo ime danas nosi Središte za razvoj vođa Hrvatske kopnene vojske u Udbini.