Zoran Buila iz Petrovaca nepravomoćno osuđen na 34 godine zatvora radi ubojstva žene

Foto: vukovarnadlanu.com

VUKOVAR, Na Županijskom sudu u Vukovaru Zoran Buila (51) nepravomoćno je optužen na 34. godine zatvora zbog ubojstva svoje supruge Anice (46). Prema navodima suda Buila, koji ima nadimak Barikada, je 24. srpnja 2019. godine u obiteljskoj kući u Petrovcima poslije svađe nožem ubio svoju suprugu. Potom ju je s ciljem da skrije zločin zamotao u dvije deke i oblijepio selotejp trakom te bacio u septičku jamu koja se nalazi u dvorištu obiteljske kuće.

Plan mu je bio pokopati tijelo u rupu u dvorište kuće ali kako je zemlja bila tvrda odustao je od toga. Prema pisanju 24 sata Buila je rekao kako je suprugu odlučio ubiti nakon svađe tijekom koje mu je ona rekla da ne želi više imati spolne odnose s njim. Zločin je planirao skriti i na način da je kasnije sam sebi slao poruke telefonom iz obližnjih Jankovaca i Vukovara. Naime, majku su tražila djeca a on im nije znao što reći.  

U presudi Sudskog vijeća stoji kako je Buila zapravo priznao počinjenje kaznenog djela, a kao razlog zašto je to učinio naveo je da mu je supruga uskraćivala seksualne odnose, odnosno otvoreno mu je rekla da s njim ne želi imati seksualne odnose, nije obavljala kućanske poslove kako je on smatrao da bi ona trebala obavljati, već je bila samo na internetu ili bi izbivala iz kuće.