Policija 63-godišnju Vukovarku sumnjiči za pokušaj ubojstva

Foto: Radio Dalmacija - Ilustracija

VINKOVCI, Prema navodima iz priopćenja PU Vukovarsko – srijemske u nedjelju, 1. kolovoza 2021. godine, u Vukovaru je 63-godišnja Vukovarka u stanu verbalno i fizički napala 62-godišnjeg Vukovarca, uslijed čega je svojim rukama iščupala medicinsko pomagalo (trahalna kanila) s vrata 62-godišnjaka. Ozlijeđeni 62-godišnjak je iz svog stana nazvao hitnu medicinsku pomoć te me ju pružena medicinska skrb, a počiniteljica je napustila mjesto događaja. Policija ju je ubrzo pronašla te su 63-godišnjakinju doveli u policijsku postaju. Provedenim prvim izvidima policijski službenici su u njezinom organizmu utvrdili prisutnost alkohola (1,78 g/kg), a dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je 63-godišnjakinja počinila kazneno djelo Ubojstvo. Jučer 2. kolovoza, 63-godišnja Vukovarka je predana pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske, a istražni sudac Županijskog suda u Vukovaru je osumnjičenoj odredio jednomjesečni istražni zatvor, glede čega je prevezena u Zatvor u Osijeku.

U ponedjeljak 2. kolovoza 2021. godine 36-godišnji hrvatski državljanin je policijskim službenicima u Iloku prijavio da su mu iz vikendice, koja se nalazi u Šarengradu, nestali benzinski agregat za struju, aluminijska bačva, dvotaktna motorna pumpa za vodu, električna potopna pumpa za izvlačenje vode te električne škare. Policijski službenici provode izvide, a nadležnom državnom odvjetništvu će biti podnijeta odgovarajuća kaznena prijava.

Još 31. srpnja 2021. godine oko 22,30 sati u Vukovaru, u ulici Dvanaest redarstvenika, 31-godišnji Vukovarac je svojom tjelesnom snagom pričinio oštećenje osobnog automobila marke VW Arteon njemačkih registarskih oznaka, kojemu je vlasnik 25-godišnji Mirkovčanin. Oštećenik je prijavio ogrebotinu i oštećenja njegovog vozila te je stoga u nadležnoj policijskoj postaji podnio kaznenu prijavu protiv 31-godišnjaka, a policija je prijavljenog Vukovarca kriminalistički ispitala te je nadležnom državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog sumnje da je 31-godišnjak počinio kazneno djelo Oštećenje tuđe stvari.

U protekla 24 sata na području operativne nadležnosti PU vukovarsko-srijemske zabilježili smo 5 prometnih nesreća te smo u njima evidentirali jedino materijalnu štetu.