Vukovarsko naselje Olajnica dobilo novi profesionalni skate park

Foto: Grad Vukovar

VUKOVAR, U vukovarskoj četvrti Olajnica otvoren je novi, profesionalni, skate park koji je već privukao veliku pažnju i interes mnogobrojnih rekreativaca, sportaša i obožavatelja ove vrste sporta. Projekt je realiziran na inicijativu korisnika postojećeg parka i u suradnji s Udrugom mladih „Rolling Wheels“. Grad Vukovar je u realizaciju ovoga projekta uložio 610.000 kuna.

Novoizgrađeni park obišao je gradonačelnik Ivan Penava sa suradnicima te istaknuo kako je projekt ispunio svoju svrhu, a to je prije svega zadovoljna vukovarska mladež.

„Duže vrijeme planirali smo projekt izgradnje ovakvog kvalitetnog objekta na radost ljubitelja ovog sporta. Svakodnevna posjećenost u velikom broju daje nam do znanja da je riječ o zaista dobrom i kvalitetnom projektu koji je rezultat suradnje Grada Vukovara i brojnih prijedloga naših mladih Vukovaraca. Zadovoljstvo je vidjeti veliki broj mladih koji se bave sportom, međusobno druže, stječu nova znanja i vještine“, rekao je Penava.

Najavio je kako je u skoroj budućnosti u planu novom skate parku pridružiti sličan sadržaj namijenjen disciplini BMX.

„Šetnica uz Vuku zaokružuje lijepu priču s raznim sadržajima koji na dnevnoj razini privlači brojne Vukovarce, a vjerujemo i sve posjetitelje koji ovdje mogu uživati ljepote našega grada“, istakao je Penava.

Potpredsjednik Udruge mladih „Rolling Wheels“, Mario Ivanković rekao je kako se novi vukovarski skate park svrstao među 3 najbolja u Hrvatskoj.

„Naša udruga marljivo radi na priključenju u Hrvatski koturaljkaški savez što će nam omogućiti organizaciju većih natjecanja, a čemu se izuzetno veselimo. Jedan od koraka ka tome je suradnja s Gradom Vukovarom što će rezultirati organizacijom natjecanja u mjesecu rujnu ove godine. Novi skate park uvelike doprinosi razvoju ovog sporta u Vukovaru, Hrvatskoj, ali i šire“, rekao je Ivanković.