Pokušao u Hrvatsku unijeti 200.000 komada psihotropnih tableta

Foto: Pixabay-Steve Buissinne

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske proveli su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjim državljaninom Republike Srbije, zbog sumnje da je u Republiku Hrvatsku nezakonito pokušao unijeti 200.000 komada raznovrsnih psihotropnih tableta.

Naime, kako navode iz te policijske uprave, jučer, 14. veljače u 8.20 sati na ulazu u Republiku Hrvatsku na graničnom prijelazu Ilok, carinski službenici su tijekom redovne granične kontrole teretnog i priključnog vozila srpskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 27-godišnji državljanin Republike Srbije, pronašli lijekove koje se nalaze na popisu opojnih droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu droga.
 
Tijekom provedenog kriminalističkog istraživanja pronađeno je i oduzeto ukupno 200.000 komada raznovrsnih psihotropnih tableta. 

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičenog 15. veljače predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske, a kaznenu prijavu su dostavili nadležnom državnom odvjetništvu.