Pokušaj ubojstva u Vinkovcima

Foto: Radio Dalmacija - Ilustracija

VINKOVCI, Iz PU Vukovarsko – srijemske izvijestili su kako je u subotu, 17. rujna, u Vinkovcima, oko 1.40 sati, unutar ugostiteljskog objekta 52-godišnjak došao u verbalni sukob s uposlenicima. Ubrzo je napao 30-godišnjeg uposlenika tog objekta, prijeteći mu smrću te je nožem nasrnuo na njega. Prema navodima policije 30-godišnjak je uspio izbjeći njegov napad, gdje su uslijed odguravanja obojica pala na pod i ubrzo su ih razdvojile druge prisutne osobe. Napadnuti 30-godišnjak nije ozlijeđen, a na mjestu događaja su policijski službenici proveli mjere i radnje očevida.

„Policijski službenici su provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili sumnju da je 52-godišnjak počinio kazneno djelo pokušaja ubojstva te je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske, a istražni sudac  Županijskog suda u Vukovaru mu je odredio jednomjesečni istražni zatvor“, stoji u izvješću policije.

Tijekom proteklog vikenda, od 16. do 18. rujna 2022. godine, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je ukupno 12 prometnih nesreća, od kojih je  9 prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Nuštar-2, Babina Greda-2, Vinkovci-3, Drenovci, Vukovar), jedna prometna nesreća sa smrtno stradalim osobama (Vinkovci) te dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama.

U petak, 16. rujna, oko 23,30 sati, na cesti između Vinkovaca i Županje, 65-godišnji vozač osobnog vozila zagrebačkih registracijskih oznaka, uz prisutnost alkohola u organizmu od 0,99 g/kg, krećući se iz smjera Vinkovaca u smjeru Županje, prešao je vozilom na suprotnu kolničku traku te udario u prednji dio teretnog vozila srpskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 50-godišnji državljanin Srbije. Osobno vozilo je sletjelo na zemljanu površinu, dok se teretno vozilo zaustavilo na kolniku. U prometnoj nesreći 65-godišnjak je teže ozlijeđen.

Također u subotu, 17. rujna, oko 20,10 sati, u Vinkovcima, u Lapovačkoj ulici, 52-godišnji vozač osobnog vozila, uslijed neprilagođene brzine kretanja, nije se pravovremeno zaustavio na obilježenom pješačkom prijelazu, u trenutku kada je kolnikom prelazio 84-godišnji pješak. Uslijed udara i pada na tlo, 84-godišnjak je lakše ozlijeđen.

Stacionarne kamere zabilježile su 36 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, najviše na državnoj cesti DC55 kod Gradišta,  22 prekršaja.

Tijekom proteklog vikenda 12 je vozača zatečeno s prisutnošću alkohola. Najveća koncentracija alkohola od 2,05 g/kg zabilježena je u subotu, 17. rujna, kod 58-godišnjeg vozača osobnog vozila, zatečenog oko 15,15 sati u Vinkovcima, u Ulici Hrvatskih kraljeva.

Tijekom proteklog vikenda tri osobe su smještene u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.