Na 57. Vinkovačkim jesenima sudjelovalo 10.000 sudionika, a priredbe vidjelo oko 100.000 posjetitelja

Foto: Đuro Karalić

Priredbe 57. Vinkovačkih jeseni koje su sinoć završile koncertom Petra Graše, pogledalo je oko 100.000 posjetitelja, a na manifestaciji je sudjelovalo oko 10.000 sudionika, potvrdili su organizatori.

Tijekom svih deset dana trajanja svatko je mogao pronaći nešto za sebe, radilo se o hrani, kulturnim ili zabavnim događajima i oni najstariji i oni najmlađi imali su sadržaj koji im je mogao privući, ali i zadržati pažnju. Dvorište ideja, slavonski sokak, vinski šor, svjetlost fenjera, folklorne večeri, koncert samo su dio repertoara koje ga su ponudile ovogodišnje jeseni. Gradonačelnik Ivan Bosančić procijenio je kako je ove godine bilo 100 tisuća posjetitelja te 10 tisuća sudionika koji su upriličili najveću tradicijsku manifestaciju u Hrvatskoj.

„Svih deset dana kontinuirano smo imali dobar program i broj posjetitelja. Sve je imalo nekakav svoj normalan tijek, pogotovo navečer kada smo mogli vidjeti prepune ulice, trg, pa i sam sokak koji je cijelo vrijeme imao izvrsnu posjećenost”, rekao je Bosančić koji se zahvalio svim posjetiteljima, ali i onima koji su dali svoj obol Vinkovačkim jesenima kao sudionici ili su pomogli u organizacijskom smislu.

Ono što je malo pokvarilo ionako dobar dojam je vrijeme koje nije išlo na ruku otvaranju jeseni, no unatoč kiši plan B je poslužio te je otvorenje održano u Osnovnoj školi Antuna Gustava Matoša na Lapovcima.

„Mislim da možemo biti zadovoljni. Imali smo bogat sadržaj sve je prošlo u jednoj toploj atmosferi i gotovo da nismo imali niti jednog incidenta. Zaista jednih prekrasnih deset dana koje svaki drugi grad može samo sanjati”, zaključio je gradonačelnik Bosančić.