Pokrenuta online platforma za prodaju domaćih proizvoda diljem RH

Foto: Pixabay/congerdesign

Uslijed krize ponude i opskrbe domaćih poljoprivrednih proizvoda uzrokovane panedemijom virusa COVID-19 diljem svijeta, pa tako i Hrvatske, pojavio se opravdan strah kupaca za nestašicom i nemogućnošću kupnje kvalitetnih i lokalno uzgojenih namirnica, a kako bi doskočili ovom problemu i potaknuli korištenje sigurnih – digitalnih alata, uspostavljena je jedinstvena besplatna web platforma Locavore.hr, koja omogućuje kupnju i promociju domaćih proizvoda OPG-ova.

Radi se o online destinaciji koja ima za cilj okupiti sve domaće proizvođače na području cijele Hrvatske kako bi u konačnici kupcima omogućili jednostavan pregled ukupne ponude i kontakt s proizvođačima radi dogovora oko ostvarenja kupnje i dostave, pojašanjavaju osnivači platforme dodajući kako na taj način, locavore.hr/ istovremeno rješava probleme OPG-ova, koji uslijed odluka o ograničavanju prodaje ali i međugradskog kretanja imaju otežano poslovanje, ali i probleme kupaca kojima je onemogućeno kretanje a u potrazi su za domaćim i autohtonim proizvodima.

“U ovoj jedinstvenoj i izvanrednoj situaciji, mogućnost nastavka poslovanja i prodaje je izrazito važna za sve a poglavito naše OPG-ove. Upravo zbog toga, bilo da prodajete voće i povrće, domaći pršut, maslinovo ulje ili domaće meso – Locavore.hr je vaše novo prodajno mjesto. Locavore.hr je poseban po tome što na jednom mjestu okuplja sve proizvođače koje kupci mogu pretraživati na različite načine a jedan od najzanimljivijih je na osnovu mikro-lokacije na kojoj se kupac nalazi. Tako je i sam naziv platforme nastao kroz ideju koja stoji iza jedinstvenog pokreta, istoimenoga naziva Locavore koji se zalaže za konzumaciju lokalno uzgojenih namirnica”, pojašnjavaju navodeći kako locavore.hr/ nudi jednostavan način prodaje i kreiranja jedinstvenog profila na platformi a sve u cilju prodaje i promocije.

Registracija je moguća na https://www.locavore.hr/proizvodac