Vozačka dozvola Gabrijele Žalac ne vrijedi 2,5 godine, ponudila premijeru ostavku

Ilok, predugovor, Srijemska, Transferzala, Žalac, EU
Foto: Đuro Karalić

ZAGREB, VINKOVCI, Dva dana poslije prometne nesreće u Vinkovcima ministrica Gabrijela Žalac rekla je na konferenciji za novinare kako njena vozačka dozvola ne važi od 9. lipnja 2016. godine. Vidno potresena i u suzama Žalac je rekla kako joj je najvažnije da je njena susjeda, 10-godišnja djevojčica, dobro i da se dobro osjeća. Pojasnila je i da djevojčica nije morala biti operirana jer joj je ozlijeđena noga namještena uz pomoć rendgen uređaja.

Kazala je i kako je u trenutku nesreće vozila 30-40 km/h te da se nesreća dogodila na križanju gdje su se i ranije događale nesreće. Rekla i kako se radi šoka i svega što proživljava u ova dva dana ranije nije mogla obratiti novinarima kako bi pojasnila okolnosti nesreće. Za to da joj vozačka ne vrijedi gotovo 2,5 godine rekla je kako to nije niti znala jer nije provjeravala datum do kada važi. Dodala je i da od kako je u Zagrebu vozi se sa vozačem, a da osobni automobil vozi vikendom kada dođe u Vinkovce kako bi obavila stvari koje treba.

Prema riječima Žalac ona je odmah u subotu, poslije nesreće, ponudila svoju ostavku predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću s kojim je i danas razgovarala i koji će donijeti konačnu odluku. Žalac kaže kako i dalje može obnašati dužnost ministrice ali i da će prethodno morati da se smiri.