Poduzetnički inkubator Vinkovci ispunio planove i očekivanja

Foto: Grad Vinkovci

VINKOVCI, Vinkovački Poduzetnički inkubator je od otvaranja do danas ispunio, a može se reći i premašio sva očekivanja i predviđanja. Svi kapaciteti su odavno u potpunosti popunjeni, a samo u proteklih godinu dana u ovom prostoru su bile smještene 22 tvrtke sa 63 zaposlena, dok je na organiziranim radionicama i okruglim stolovima sudjelovalo više od 160 poduzetnika s ciljem povećanja svojih poduzetničkih znanja i vještina.

Želeći se informirati o njihovim poslovnim planovima te iz prve ruke dobiti saznanja i čuti prijedloge kako dodatno unaprijediti njihov odnos s Poduzetničkim inkubatorom, s ciljem što boljih budućih poslovnih rezultata, danas je stanare posjetio gradonačelnik Ivan Bosančić. Naglasio je ovom prigodom kako je Poduzetnički inkubator jedan od prvih velikih projekata njegova tima.

„Ponosan sam na svoj tim što smo uspjeli provesti tako zahtjevan projekt vrijedan čak 21 milijun kuna, uz minimalnu korekciju od samo 5%, što znači da smo na kraju ostvarili bespovratna sredstva u iznosu od 20 milijuna kuna. Najvažnija od svega ipak je činjenica kako je Poduzetnički inkubator danas u potpunosti popunjen stanarima iz različitih poslovnih sfera, od IT sektora, projektiranja, proizvodnje do ugostiteljstva. Većina njih ima sve veće potrebe i konstantno traže dodatne radnike“, istaknuo je Bosančić.

Svi oni, poručio je, imaju potporu Grada u nastojanjima da poboljšaju i unaprijede svoje poslovanje, naročito kada su novi projekti i nova zapošljavanja u pitanju.

Podsjetimo, vinkovački Poduzetnički inkubator površine je 1.861, m² koju čine 5 proizvodnih i 13 uredskih poslovnih prostora, upravni dio zgrade, konferencijska dvorana od 100 m² i višenamjenska dvorana s mogućnošću pregrađivanja također ukupne površine 100 m² te co-working prostor i kantina. Osim prostora, Poduzetnički inkubator stanarima osigurava poslovnu opremu, te pruža podršku kroz poslovna savjetovanja, edukacije, povezivanja, prezentacije, promidžbu i vidljivost u početnim i najkritičnijim fazama razvoja njihovih tvrtki. Svi ti alati ključni su za povećanje broja tvrtki koje opstaju na tržištu te poticanje njihova rasta i razvoja, kao i otvaranje novih radnih mjesta.