Tijekom vikenda zabilježeno 13 prometnih nesreća, u prometu i vozač s 2,51 promila alkohola

Foto: PU vukovarsko - srijemska

VINKOVCI, Tijekom vikenda, od 5. do 7. travnja, na području PU vukovarsko-srijemske zabilježeno je 13 prometnih nesreća, od čega osam s materijalnom štetom (Vukovar, Bošnjaci-2, Županja, Vinkovci-2, Tovarnik, autocesta Zagreb-Lipovac) i pet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama.

U petak, 5. travnja oko 16,00 sati u Babinoj Gredi 38-godišnji vozač osobnog automobila uključivao se u promet kolnika, a da nije propustio sva vozila koja se kreću kolnikom, uslijed čega je došlo do udara u osobni automobil prednjim dijelom teretnog automobila kojim je upravljao 34-godišnjak. U prometnoj nesreći je 38-godišnji vozač lakše ozlijeđen.

U subotu, 6. travnja u 17,55 sati u Vinkovcima na raskrižju ulica, 19-godišnji vozač osobnog automobila oduzeo je prednost prolaska drugom osobnom automobilu kojim je upravljao 40-godišnjak, koji je pri udaru zadobio lake tjelesne ozljede.

Istog dana oko 23,20 sati u Iloku, 17-godišnjak je, prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilima, upravljao osobnim automobilom i u zavoju sletio s kolnika u odvodni kanal, pri čemu je lakše ozlijeđen.

Jučer, 7. travnja oko 4 sata u Jarmini, 19-godišnji vozač teretnog automobila na ravnom cestovnom potezu prelazi ulijevo preko prometne trake u odvodni kanal i udara u kolni pristup, pri čemu je zadobio lake tjelesne ozljede.

Također, oko 18,30 sati na županijskoj cesti broj 4230 koja povezuje Vrbanju i državnu cestu broj 214 (Županja-Gunja), 19-godišnji vozač motocikla uslijed neprilagođene brzine kretanja u zavoju slijeće s kolnika u šumski predio te je pri padu zadobio teške tjelesne ozljede.

Policijski službenici su tijekom vikenda zatekli devet vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 2,51 g/kg zabilježena je kod 38-godišnjeg vozača osobnog automobila u Posavskim Podgajcima. Radi sprječavanja počinitelja prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola da nastavi s činjenjem prekršaja, policijski službenici su trojici vozača odredili mjeru smještanja u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Stacionarne kamere zabilježile su 32 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.