Vinkovci: 67-godišnji vozač i 51-godišnja vozačica teško ozlijeđeni u prometnoj nesreći

Foto: Radio Dalmacija - Ilustracija

Prometna nesreća s ozlijeđenim osobama i materijalnom štetom dogodila se jutros oko 8,50 sati u Vinkovcima, na raskrižju ulica Kralja Zvonimira, Petra Svačića i makadamske ceste, izvijestila je policija.

Policijski službenici su obavili očevid kojim je utvrđeno kako je 67-godišnjak iz Vinkovaca prilikom skretanja ulijevo osobnim automobilom vinkovačkih registracijskih oznaka iz Ulice kralja Zvonimira na makadamsku cestu oduzeo prednost prolaska osobnom automobilu osječkih registracijskih oznaka kojim je upravljala 51-godišnjakinja iz Mirkovaca koja je u raskrižju zadržavala smjer kretanja ravno, a tijekom upravljanja nije koristila sigurnosni pojas. Od siline udara osobni automobil osječkih registracijskih oznaka sletio je na zelenu površinu i udario u turističku oznaku Grada Vinkovaca, dok je osobni automobil vinkovačkih registracijskih oznaka prilikom rotacije ostao na kolniku.

Oba vozača su vozilima Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije prevezeni u OŽB Vinkovci gdje su im utvrđene teške tjelesne ozljede.

Protiv 67-godišnjaka policija će Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima dostaviti kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, dok protiv 51-godišnjakinje zbog počinjenog prometnog prekršaja slijedi podnošenje obaveznog prekršajnog naloga.

Zbog obavljanja očevida prometne nesreće, dio Ulice kralja Zvonimira od raskrižja s Ulicom Petra Svačića do raskrižja s Hercegovačkom ulicom je bio zatvoren za prometovanje od 9 do 12 sati, navode iz PU vukovarsko-srijemske.