Područjima stradalima u potresu pomažu i vukovarski branitelji

Foto: Danijel Prerad

VUKOVAR, U akcije prikupljanja pomoći potresom stradalim područjima uključili su se brojni građani, tvrtke i udruge koji su prikupljali humanitarnu pomoć ili pomagali na terenu. U akciju pomoći Sisačko – moslavačkoj županiji uključila se i Koordinacija Udruga proisteklih iz Domovinskoga rata grada Vukovara.

Njen predsjednik Franjo Šoljić kaže kako su da sada sudjelovali u dvije akcije prikupljanja pomoći za nastradale u potresu pri čemu su prvu akciju organizirali s Udrugom policije vukovarskih branitelja Domovinskoga rata Vukovar, a drugu u suradnji s Udrugom dragovoljaca i veterana Domovinskog rata. Prema riječima Šoljića tijekom tih akcija prikupili su oko 3 tone prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština.

„Dio donacije dostavljen je braniteljskoj populaciji i to točno na adresu pojedinca koji je treba. Sigurno je kako nećemo stati na ovome. Isto tako i nadalje ćemo surađivati s braniteljskim udrugama s područja Banovine kako bi doznali što je konkretno stanovništvu potrebno. Svi jako dobro znamo kako je Vukovar prošao. Cijela nam je Hrvatska pomagala, a sada se mi branitelji Vukovara pokušavamo odužiti  na ovaj skroman način i pomoći unesrećenima“, rekao je Šoljić.