Policija izvjestila o provalama kao i pokušaju prijevare

VINKOVCI, U svome redovitom izvješću PU Vukovarsko – srijemske izvijestila je kako je 6. siječnja 2021. godine, tijekom noćnih sati, na nezakonit način iz obiteljske kuće u Tovarniku odneseno nekoliko odjevnih i tehničkih kućnih potrepština te je nestalo nekoliko desetaka kilograma sirovog svinjskog mesa u vlasništvu 50-godišnjakinje iz Tovarnika. Ulazna vrata navedene obiteljske kuće su bila otvorena te je tako na nedopustiv način došlo do nestanka otuđenih potrepština na štetu vlasnice. Policija je odmah usmjerila svoje mjere i aktivnosti s ciljem pronalaženja otuđenih predmeta i počinitelja, što je rezultiralo ekspeditivnim uhićenjem 32- godišnjaka koji neprijavljeno boravi u Tovarniku, a pritom je policija kod osumnjičenika pronašla otuđene predmete koje je vlasnica prijavila. Provedeno je kriminalističko istraživanje te je nadležnom državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava redovnim putem zbog sumnje da je 32-godišnjak počinio kazneno djelo Krađa. Vlasnici su vraćeni svi otuđeni predmeti.

U utorak, 5. siječnja 2021. godine, 64-godišnjakinja iz Iloka je prijavila u policijskoj postaji da joj je otuđen novac iz njezine odjeće koju je držala u obiteljskoj kući gdje prebiva. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja kako je 55-godišnjakinja iz Iloka otuđila navedeni novac iz obiteljske kuće 64-godišnjakinje te je na taj način oštetila za nekoliko tisuća kuna. Za počinjeno kazneno djelo „Krađe“ protiv 55-godišnjakinje slijedi kaznena prijava redovnim putem nadležnom državnom odvjetništvu.

Policijski službenici PU vukovarsko-srijemske podnijeli su kaznenu prijavu protiv 52- godišnjaka iz Punitovaca zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Prijevara. Kaznena prijava je podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima. Naime, 58-godišnjak iz Starih Mikanovaca je policiji prijavio kako je oštećen za nekoliko desetaka tisuća kuna, jer ga je 52-godišnjak iz Punitovaca doveo u zabludu, obzirom da je preuzeo nekoliko stotina suhomesnatih proizvoda od oštećenog 58- godišnjaka, a da pritom 52-godišnjak nije isplatio dogovorenu poslovnu suradnju, odnosno nije podmirio dogovorena novčana sredstva.

Tijekom proteklog vremena PU vukovarsko-srijemska je evidentirala dvije prometne nesreće s materijalnom štetom (Ilok, Otok), dok su u dvije prometne nesreće tri osobe lakše ozlijeđene (u Slakovcima je jedna osoba lakše ozlijeđena, a u Nuštru dvije osobe).

Policija će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela.