Pod utjecajem alkohola bocom mu zadao na vratu reznu ranu duljine 12 centimetara

policija
Foto: Ivan Matić

VINKOVCI, Tijekom zajedničkog druženja 1. svibnja oko 1,50 sati, na terasi obiteljske kuće u Jarmini, došlo je do verbalnog i fizičkog sukoba između 30-godišnjaka i 25-godišnjaka iz ovoga sela nedaleko od Vinkovaca.

„Uslijed sukoba, 25-godišnjak je, pod utjecajem alkohola (1,60 g/kg), razbio staklenu bocu o glavu 30-godišnjaku te mu grlićem razbijene boce zadao reznu ranu na vratu duljine 12 cm. Djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije pružili su 30-godišnjaku prvu pomoć te ga prevezli u OŽB Vinkovci“, izvijestili su iz PU.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, 25-godišnjak je 2. svibnja, uz kaznenu prijavu za kazneno djelo „Ubojstvo“ u pokušaju, predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

Policijski službenici su prikupljenim saznanjima i izvršenim očevidom utvrdili kako je 47-godišnjak iz Ivankova, 3. svibnja oko 13,45 sati, utegom za vježbanje razbio stražnja vjetrobranska stakla na tri osobna automobila vinkovačkih registracijskih oznaka u Ivankovu te se potom zaključao u kuću. S obzirom da je na mjestu događaja uočena krv i da 47-godišnjak nije odgovarao na pozive policijskih službenika, policijski službenici su uz pomoć pripadnika DVD Ivankovo ušli u njegovu obiteljsku kuću gdje su ga zatekli, te ga, nakon ukazane liječničke pomoći, priveli u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da su 31-godišnjak iz Ivankova i 35-godišnjak iz Jarmine zajedno i po prethodnom dogovoru počinili kazneno djelo teške krađe u vikend kuću u Ivankovu na štetu 58-godišnjaka te tom prilikom otuđili motokultivator, kanister s gorivom i vapno. Utvrđena je i sumnja kako je spomenuti 31-godišnjak iz Ivankova sam počinio kazneno djelo teške krađe u vikend kuću 57-godišnjaka u istoj ulici u Ivankovu i otuđio alat, zračnu pušku i alkoholna pića. Otuđeni predmeti, pronađeni pretragama domova i drugih prostorija te osobnog automobila temeljem naloga Županijskog suda u Vukovaru, vraćeni su vlasnicima. Uz kaznene prijave, 31-godišnjak i 35-godišnjak su 30. travnja predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirano je devet prometnih nesreća, od čega sedam prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Nuštar, Vinkovci-2, Vukovar-2, granični prijelaz Bajakovo, Stari Mikanovci), jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena (državna cesta Vinkovci-Županja) te jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala (Ilok).

„Protiv 21-godišnjeg vozača iz Iloka koji je 2. svibnja oko 2,25 sati, upravljajući osobnim automobilom „Opel Astra“ vukovarskih registracijskih oznaka nerazvrstanom cestom uz rijeku Dunav u Iloku, uslijed neprilagođene brzine stanju i uvjetima na cesti, sletio s asfaltirane površine u rijeku, a prilikom čega je smrtno stradao suvozač, 21-godišnjak iz Bapske, podnesena je kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom predmetu“, izvijestili su iz PU.