Održana tematska sjednica Županijske skupštine na temu demografije u županiji

Foto: Ivan Matić

VINKOVCI,  Na inicijativu župana Damira Dekanića danas je održana tematska sjednica Županijske skupštine Vukovarsko – srijemske županije na kojoj je govoreno o demografskom stanju. Prema podacima s prošlogodišnjeg Popisa stanovništva Vukovarsko – srijemska županija zabilježila je najveći pad broja stanovnika u proteklih deset godina. Na tematskoj sjednici i vladajući i oporba dobili su priliku iznijeti svoja viđenja i prijedloge za rješenje trenutnog demografskog stanja. 

“S obzirom da demografska slika nije sjajna već dulje vrijeme, bilo je nužno otvoriti raspravu i zatražiti konkretne prijedloge svih vijećnika i klubova o opcijama za rješenje stanja, ali u skladu s proračunom. Na žalost prijedlozi koji su stigli, iako kada je riječ o idejama ima i dobrih, nisu definirali s kojih bi se pozicija u proračunu sredstva skidala.  Najbitnije je da uistinu imamo dobru volju i da će se uvažiti svi oni dobri i pozitivni prijedlozi”, rekao je Dekanić. 

Na sjednici se raspravilo o apsolutno svim pristiglim prijedlozima te je najavljeno kako će se vrlo brzo sazvati nova tematska sjednica na kojoj će se iznijeti zaključci sa elaboriranim stavovima i konkretnim prijedlozima s kojih će se pozicija nešto skidati s proračuna, kao i gotov prijedlog s kojim će se ići prema državnoj razini kako bi se neke stvari promijenile.