Miličević: Sjednica Gradskog vijeća Županje bit će sazvana, o datumu odlučuje Ministarstvo uprave

Foto: HDZ

ŽUPANJA, Sjednica Gradskog vijeća Županje bit će sazvana u zakonskom roku i nije riječ o nikakvom izbjegavanju njezinog sazivanja već poštovanju zakona, poručio je gradonačelnik Grada Županje Davor Miličević odgovarajući na prozivke nazavisnih vijećnika u županjskom Gradskom vijeću o nepoštivanju Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi.

Klub nezavisnih vijećnika u županjskom Gradskom vijeću ovih se dana oglasio u medijima prozivajući predsjednicu Gradskog vijeća Županje Nadu Galović, gradonačelnika Davora Miličevića i Ministarstvo pravosuđa i uprave da se oglušuju o inicijativu 1/3 vijećnika u Gradskom vijeću koji su zatražili sazivanje toga tijela.

“Nepoštivanje Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi od strane predsjednici vijeća Nade Galović (HDZ) i gradonačelnika Davora Miličević (HDZ) potpomaže i Ministarstvo pravosuđa i uprave i ministar Ivan Malenica (HDZ) odgađajući sazivanje sjednice Gradskog vijeća Grada Županje”, tvrde nezavisni vijećnici.

Gradonačelnik Davor Miličević drugačijeg je mišljenja.

“Očekujem poziv za sjednicu od ministarstva, a kada će to biti ja ne mogu utjecati. To je odluka ministarstva koja će u svakom slučaju biti donijeta i sjednicu ćemo održati. Ne bježimo od ničega, niti to možemo”, kazao je za press032.com gradonačelnik Miličević rekavši kako mu je jasno da oporba priželjkuje smjenu predsjednice Gradskog vijeća, ali je pitanje i hoće li u tome i uspjeti.

Po njegovim riječima, oporbi je uvijek najlakše kritizirati jer nije na vlasti te joj je najlakše upirati prstom i tražiti rezanje rashoda.

“Kome da odrežemo, studentima, na račun smanjenja stipendija i porodiljne naknade da smanjimo? Mislim da Županjom upravljamo na dobar i zakonit način i u skladu s željama i potrebama njezinih građana”, kazao je Miličević.

Napomenuo je kako su uskoro i unutarstranački izbori u HDZ-u, koji će puno toga odrediti unutar stranke na lokalnom nivou pa treba vidjeti što će oni iznjedriti.