Gradski prijevoz u Vinkovcima: Voze samo linije prema Slaviji i Vinkovačkom Novom Selu

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Gradonačelnik Grada Vinkovaca Ivan Bosančić izjavio je danas kako je epidemiološka situacija u Vinkovcima i dalje stabilna, a da bi takva i ostala svi građani moraju se iu dalje pridržavati izrečenih preproruka i mjera nadležnih službi.

Također je kazao kako od danas svi gradski službenici imaju službene akreditacije i jakne po kojima ih se može prepoznati i građani im se slobodno mogu obratiti za savjet ili pomoć.

Bosančić je rekao i kako, iako je ukinut međugradski prijevoz, gradske vasti nisu ukinule gradski prijevoz u potpunosti te će tako i dalje prometovati gradski autobusi na liniji prema Slaviji i Vinkovačkom Novom Selu.

“Ipak smo odlučili još uvijek zadržati linije prema Slaviji i Novom Selu, kako bi oni koji moraju na posao, kod liječnika ili nešto drugo hitno obaviti imali kako doći do središta grada. No, apeliramo na građane da javni prijevoz koriste što manje, samo ako je to uistinu nužno”, poručio je.

Gradonačelnik Bosančić izrazio je i žaljenje zbog potresa u Zagrebu.

“Procjene su da ćemo već danas imati priliv naših građana koji su na radu ili borave u Zagrebu, stoga ovim putem apeliramo na njih da se pridržavaju svih odredbi i da ako su bili u bilo kakvom kontaktu s osobama u izolaciji ili zaraženim osobama, odnosno, ako imaju bilo kakvih sumnji po pitanju zaraze, da budu odgovorni i odu u samoizolaciju”, rekao je Ivan Bosančić.