Vinkovci: Djelatnici gradske uprave i VIA-e odrekli se regresa u korist mještana postradalih susjednih općina

Foto: Đuro Karalić

Djelatnici vinkovačke gradske uprave i razvojne agencije VIA odrekli su se po 200 eura ovogodišnjeg regresa u korist obitelji postradalih u prošlotjednom olujnom nevremenu u općinama Andrijaševci, Privlaka, Jankovci i Ivankovo, kazao je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić dodajući kako je riječ o ukupnom iznosu od 40.000 eura.

“To su Vinkovcima susjedne općine i stalo nam je da se njihovi mještani što prije oporave i stanu na noge. Na pomoći smo ih i u ostalim stvarima. Vinkovce je nevrijeme dotaklo u jednom dijelu grada gdje su objekti pretrpjeli određene štete, ali ne možemo se ni u jednom trenutku usporediti se sa susjednim općinama koje su nažalost stradale praktično u cijelosti”, kazao je.

Dodao je kako je na području grada Vinkovaca oštećeno 65 objekata te se njihovim vlasnicima nadoknada štete isplatiti u stopostotnom iznosu i to do kraja ovoga tjedna.

“Ako su sugrađani dizali materijal u tvrtkama, novac ćemo platiti tvrtkama, a ako imaju račune, isplata će ići izravno na tekući račun, dakle cijeli iznos štete koju su imali. Ako ju još netko nije prijavio, pozivam da u narednih dan ili dva podnesu zahtjev gradskoj upravi kako nitko ne bi ostao obeštećen, novac će svim biti isplaćen. Naša procjena je u ovom trenutku da na obiteljskim kućama neće biti veća od 30.000 eura”, rekao je vinkovački gradonačelnik Bosančić.