Početkom lipnja vinkovačka premijera predstave “Dekadencija”

Foto: Đuro Karalić

Nastalu u koprodukciji Gradskog kazališta Joze Ivakića iz Vinkovaca i Kulturnog centra Osijek, ljubitelji kazališne umjetnosti 6. lipnja imat će prigodu na vinkovačkim daskama što život znači premijerno pogledati predstavu “Dekadencija”, Stevena Berkoffa u režiji Ivana Kristijana Majića.

Najavljujući premijeru, ravnatelj Gradskog kazališta Joze Ivakića, Vladimir Andrić kazao je kako su predviđene samo dvije izvedbe, premijera i repriza predstave sa 100 ulaznica po predstavi. “U suradnji našega kazališta i Kulturnog centra Osijek nastala je predstava koju mogu najaviti kao posebno kazališno iskustvo za stotinu najbržih gledatelja”, kazao je Andrić dodajući kako će gledatelji, koji će biti na pozornici, vidjeti “demonstraciju žive glumačke sile”.

Po riječima redatelja i ravnatelja Kulturnog centra Osijek Ivana Kristijana Majića, “Dekadencija” je predstava koja je jako vezana uz vrijeme u kojem živimo, a koje obiluje lažnim veličinama i idolima koji nažalost znaju imati i utjecaja na naše živote, a ne bi trebali. 

U predstavi glume Vladimir Dakić i Sara Moser.

„Riječ je o poprilično zahtjevnom tekstu samim time što nema interpunkcija što znači da smo mi sami morali stvarati i graditi svoje misli, rečenice i sve ostalo. Isto tako, tu je i velika razina energije koju ovaj komad zahtijeva od početka do kraja jer bi inače jednostavno bilo dosadno”, kazao je Vedran Dakić.

Sara Moser u konferenciju za medije uključila se video vezom poručivši kako se izuzetno raduje vinkovačkoj premijeri predstave.

“Dekadencija” je treća ovosezonska premijera Gradskog kazališta Joze Ivakića.