Pobjednik 22. Vinkovačkog karnevala je “Lijeni Bosut” Dječjeg vrtića Vinkovci

22., vinkovački, karneval
Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Pobjednici 22. Vinkovačkog krenevala, čijih je oko 900 sudionika prošlo danas Vinkovcima u sklopu 22. Vinkovačkog karnevala su vrtići “Vladimir Nazor” i “Naša radost” Dječjeg vrtića Vinkovci koji su se predstavili zajedničkim projektom “Lijeni Bosut”.

Odlučio je tako prosudbeni sud u kojem su se nalazili akademski slikar Dubravko Mataković, profesorica Glazbene škole “Josipa Runjanina” Dinka Peti i predstavnica Turističke zajednice grada Vinkovaca Anita Miškić.

Drugi je Dječji vrtić “Medenjak” s maskom “Moji Vinkovci”, a treći učenici Osnovne škole “Ivana Mažuranić” Vinkovci s temom ”I‘m in LOVE with the GREEN EARTH!”. Posebno je pohvaljen socijalno angažiran umjetnički nastup učenika Tehničke škole Ruđera Boškovića Vinkovci s maskom “Budućnost”.

U sklopu 22. Vinkovačkog karnevala ulicama Vinkovcima danas je prošla 21 je karnevalska skupina predvođeni Gradskim puhačkim orkestrom, vinkovačkim i nuštarskim mažoretkinjama te prošlogodinjim pobjednicima iz Kulturnog centra “Gatalinka”.

Pobjednička skupina predstavljat će Vinkovački karneval iduće godine u Opatiji na Opatijskom dječjem karnevalskom korzu.