Živi zid donirao sa po 500 kuna samohrane roditelje u Vukovaru i Vinkovcima

Živi zid donacija
Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, VINKOVCI, Članovi Živog zida, predvođeni predsjednikom stranke Ivanom Viliborom Sinčićem, u Vinkovcima i Vukovaru uručivali su samohranim roditeljima donacije u iznosu od 500 kuna. U Vukovaru su uručene donacije za 15-ak samohranih roditelja, a u Vinkovcima za njih 30-ak. Kako je pojasnio Sinčić radi se o akciji koju su pokrenuli početkom veljače, a koja je radi velikog broja zainteresiranih ušla i u ožujak.

„Do sada smo kroz ovu akciju podijelili oko 120 tisuća kuna. Sredstva za akciju dolaze iz više izvora. To su novci koje Živi zid dobiva iz državnoga proračuna dok dio ide od plaća saborskih zastupnika, članarina i donacija“, rekao je Sinčić.

Najavio je kako će se akcija nastaviti provoditi sve dok ne obrade sve slučajeve. Do sada imaju prijavljeno oko 700 zahtjeva, a kako je rekao prinuđeni su na ovaj način pomagati ljudima s obzirom da državne institucije ne rade svoj posao.

„Jedini preduvjet za akciju je da je osoba samohrani roditelj bez obzira na njihovu visinu primanja. Mogu se prijaviti svi bez obzira jesu li ili nisu članovi Živog zida“, istakao je Sinčić.

Pojasnio je i kako u akciji postupajupo naputcima revizije, porezne uprave i drugih državnih institucija od kojih su prethodno zatražili mišljenje kako ovu akciju provesti.