Poštar uvijek zvoni dva puta, a kod suca Turudića i četiri puta

Foto: poslovni.hr

Nakon što je Milan Bandić prije desetak dana u Saboru pokazao Plenkoviću da bez njegovih pulena nema većinu, premijer se proteklog tjedna dodatno unervozio, jer što ako Bandićevci, ne daj Bože, zakasne i na izglasavanje proračuna!  Ne budi lijen, brže bolje je, na račun HDZ-a, sazvao koalicijske partnere na radni sastanak u jedan zagrebački restoran da ih počasti ručkom i priupita ima li on još njihovu podršku ili ne. U ugodnom ozračju svi su mu partneri rekli da i dalje može računati na njihove ruke, a premijer je Bandiću obećao da će se odsada njegovi projekti realizirati i da njegovi puleni više neće morati čekati nepripremljene ministre koji na sastanke dolaze sa po sat vremena zakašnjenja. Ne kaže se uzalud brak je trijumf mašte nad inteligencijom.

I taman kad je mislio da može predahnuti, jer posljednje ankete kažu da HDZ stagnira kada je u pitanju podrška birača, raspoloženje su mu opet pokvarili novinari. Naime, u Bruxellesu su mu se javno usudili postaviti GONG-ova pitanja o imovinskoj kartici buduće potpredsjednice EK Dubravke Šuice. Ti novinari stvarno nemaju kriterije kada javno, u Europi, ponavljaju pitanja jedne nevladine organizacije, koja je inače po njegovom mišljenju produžena ruka SDP-a, o tome kako je srednjoškolska profesorica, koja je cijeli život radila u javnom i državnom sektoru, u životu stekla imovinu vrijednu oko pet milijuna eura.Pošto imovinske kartice i nalaze inspektorata koji se bavio njenom imovinom nije vidio nitko u Hrvatskoj cijelu priču o porijeklu imovine buduće potpredsjednice EK je pojasnio politički tajnik HDZ-a Ante Sanader : „ Hrvati sve mogu oprostiti, samo ne uspjeh“.

A čemu se čuditi u zemlji u kojoj se postavlja pitanje poštuje li predsjednik Županijskog suda u Zagrebu, sudac Ivan Turudić, zakoni instituciju u kojoj radi?  Taj je sudac, naime,vozio prebrzo i nije se zaustavio na zahtjev policijskog presretača. Potom je ustvrdio da ga je na prebrzu vožnju zapravo prisilio sam policijski presretač jer mu je nabio psihozu da ga na cesti netko slijedi, a onda se nije odazvao ni na četiri sudska poziva na raspravu vezana za slučaj. Da bi cijela priča bila još čudnija taj je isti sudac za sve okrivio svog poštara koji mu obavijesti, navodno, sva četiri puta nije ubacio u kastlić. E, onda je, kako bi oprala svoj poslovni obraz, Hrvatska Pošta provela hitnu istragu i priopćila kako je Turudićev poštar uredno obavio dostavu poziva, no Turudić je ostao pri svom.Čini se da će na tome cijela priča stati, jer tko još u ovoj državi vjeruje poštaru!

I dok premijer iz dana u dan gubi živce, a suci dokazuju da su pošteni, predsjednici Kolindi je cijeli mandat pjesma. Svoj radni posjet SAD-u proteklog je tjedna završila u dobrom raspoloženju, pjevajući na tulumu u stalnoj Misiji Hrvatske pri UN-u, pod dirigentskom palicom šefa diplomacije Gorana Grlića Radmana. Pjevala je predsjednica domoljubne pjesme iz petnih žila, mahala ritam rukama, a Radman je sviračima dao i napojnicu od pet dolara. Uzvanici pričaju kako je predsjednici u početku smetala buka okupljenih, koji valjda nisu skužili da se ona prihvatila mikrofona, pa ih je zamolila za poštovanje, a potom i pozvala da joj se pridruže u izvedbi. Požalila se i da joj neki mediji govore kako ona ne zna pjevati, a to uopće nije istina. Dok je išla u školu pjevala je u crkvenom zboru i tamo su je unatoč tome što je dištonavala prihvatili i s njom malo više vježbali. O tome kada kreće u novu utrku za Pantovčak opet nije rekla ništa, no doznali smo da je, osim što će se nakon fajta sa Mirkom Miočićem upisati na boks, odlučila prihvatiti ponudu pjevača Jaquesa Houdeka i po povratku u Zagreb malo poraditi na svom glasu.