Plivački klub Vukovar ima dvostrukog prvaka države, dvostrukog viceprvaka države i rekordera Hrvatske u plivanju

Foto: Plivački klub Vukovar

ZAGREB, Na Prvenstvu Hrvatske za seniore i Prvenstvu Hrvatske za dobne skupine članovi Plivačkog kluba Vukovar ostvarili su zapažene rezultate. Natjecalo se ukupno 400 plivača iz 36 plivačkih klubova, a Plivački klub Vukovar predstavljalo je 8 plivača (4 plivačice i 4 plivača) – Ivana Kosanović, Lena Dželalija, Gita Čilić i Tamara Tintor te Stefan Tintor, Lovro Brođanac, Luka Knežević i Luka Čarapović. Iz kluba navode kako su osim individualnih utrka po prvi puta imali štafete u muškoj i ženskoj konkurenciji što pokazuje kako ovaj klub napreduje iz godine u godinu sa sve većim brojem predstavnika! Gotovo svi vukovarski plivači plivali su osobne rekorde i pokazali kako se bori za svoj Klub, Grad, Županiju…

Iz kluba navode kako su imali najmlađi sastav na Prvenstvu Hrvatske što, kako ističu,  govori da njihovo vrijeme tek dolazi bez obzira što su s ovim rezultatima ispisali povijest plivanja na Istoku Hrvatske!

“Ukupno smo osvojili 7 medalja i to 2 zlatne,3 srebrne i 2 brončane, a za njih se pobrinuo Luka Čarapović! U krajnjem zbroju po osvojenim medaljama plivački klub Vukovar zauzeo je 13. mjesto od 36. klubova!”, navode iz kluba.

Luka je uz osvojena odličja u istom danu postavio 2 puta novi mlađe juniorski rekord Hrvatske u disciplini 50m leđno! U jutarnjim kvalifikacijama srušio je rekord star 9 godina s rezultatom 26.82sec, dok je poslijepodne u A finalu oborio svoj rekord i postavio novo vrijeme koje sada iznosi 26.55sec. Isti rezultat mu je kao mlađem junioru donio 3. mjesto u seniorskoj kategoriji, 3. mjesto u mlađe seniorskoj, 2. mjesto u juniorskoj i 1. mjesto u mlađe juniorskoj kategoriji! Osim navedenog, Luka je prvog dana natjecanja postao viceprvak Hrvatske u disciplini 200m slobodno s rezultatom 01:58.35 u kategoriji mlađih juniora.

Drugog dana je postao prvak države u disciplini 200m leđno s rezultatom 02:13.36 u kategoriji mlađih juniora. Četvrtog dana u disciplini 100m leđno postao je viceprvak Hrvatske s rezultatom 59.00sec u mlađe juniorskoj kategoriji.

Za natjecanje su plivače pripremali i vodili Jelena Stojadinović i trener Ivan Koščević.