Ekipa HNK Vukovara 1991 brončana na Tommy turniru u malom nogometu

Foto: Plazma Sportske igre mladih

SPLIT, Na nogometnim terenima FESB-a u Splitu održana je velika državna završnica Tommy turnira u malom nogometu za 2011. godište i mlađe. Najmlađi sportaši su se, uz iznimne nogometne poteze, odlično zabavljali, družili, stvarali nova prijateljstva i svima demonstrirali fair play igru.

U napetom Tommy turniru u malom nogometu finale su igrale ekipe NK Galija iz Splita i Daruvar 1. Pobjedu je odnijela ekipa Daruvar 1 i time osigurala plasman na međunarodnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati 16.-20 kolovoza u Splitu. Brončana je ekipa HNK Vukovar 1991.

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija u Europi i u 26 godina postojanja okupile su više od 2.5 milijuna djece i mladih, a kroz druženje i sport promiču zdrave stilove života i opće prihvaćene društvene vrijednosti poput multikulturalizama, tolerancije i uvažavanja različitosti. Plazma Sportske igre mladih ove su godine organizirale više od 250 turnira u 10 Sportskih disciplina (Coca- Cola Cup u nogometu, Tommy turnir u malom nogometu, Kinder turnir u uličnoj košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika) i 26 jednodnevnih sportsko-edukativnih događanja u sklopu Telemach Dana sporta. Igre su trenutno aktivne u 3 zemlje: Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini u čijim sustavima godišnje sudjeluje više od 200.000 djece i mladih.