Velik broj prijava za HND-ovu nagradu “Anđelko Erceg” i “Siniša Glavašević”

Foto: CKM

Za HND-ovu nagradu za lokalno novinarstvo “Anđelko Erceg” i “Siniša Glavašević” stigao je veliki broj prijava, pa je tako na prvi natječaj za ovu nagradu, koja nosi ime dvojice velikana hrvatskog novinarstva, stiglo čak 68 radova, izvijestilo je Hrvatsko novinarsko društvo (HND).

Natječaj koji su raspisali HND i Centar za kulturu medija iz Vinkovaca bio je otvoren od 23. lipnja do 23. srpnja. Nagrada “Anđelko Erceg” dodjeljuje se u kategorijama tisak i internet, a “Siniša Glavašević” u kategorijama radio i televizija.

Svečana dodjela nagrada održat će se 2. rujna 2022. godine u Vinkovcima na 3. Media In Time festivalu novinarstva. Organizatori su Hrvatsko novinarsko društvo i Centar za kulturu medija.

“Jako smo ponosni što je ustanovljena ova HND-ova nagrada. Ovime želimo odati priznanje Anđelku Ercegu i Sinišu Glavaševiću na svemu što su dali za novinarsku profesiju, ali i kolegama u manjim sredinama da prateći teme važne za lokalnu zajednicu, rade važan, odgovoran i težak posao”, kazao je povodom ustanovljenja ove nagrade Hrvoje Zovko, predsjednik Hrvatskog novinarskog društva.