Vukovar: Palio otpad pa zadobio teže ozlijede

Foto: Pixabay

Paleći građevinski otpad u dvorištu obiteljske kuće u ulici Čvorkovac danas je u Vukovaru teže ozlijeđen 68-godišnjak, koji inače boravi u inozemstvu, izvijestila je policija dodajući kako su djelatnici hitne pomoći pružili pomoć ozlijeđenome koji je zbog težine ozljeda prevezen u KBC u Osijek gdje je hospitaliziran.

“Požar je lokaliziran u 13,55 sati, a policijski službenici su u suradnji s protupožarnim inspektorom proveli očevid te utvrdili da je na tom mjestu došlo do požara oko 11,30 sati, gdje je požarom stradali muškarac, 68-godišnji hrvatski državljanin koji boravi u inozemstvu, u dvorištu nedovoljno pažljivo i nesigurno palio građevinski otpad pri čemu se požar nekontrolirano proširio na površinu dvorišta i na pomoćni objekt obiteljske kuće tog dvorišta, a količina dima i topline tog požara ga je svladala te je pao na tlo gdje su mu intervenirajuće službe uspjele prići, pri čemu su poduzeli mjere ukazivanja pomoći”, naveli su iz PU vukovarsko-srijemske.

S ciljem prevencije požara na otvorenom, iz policije upozoravaju građane koji spaljuju korov, suho raslinje, granje i slično, da svako nekontrolirano loženje vatre na otvorenom prostoru može prouzročiti požar.

“Prilikom spaljivanja često dolazi do požara velikih brzina koji oslobađaju veliku količinu topline uz visoku temperaturu te ugrožavaju imovinu i ljudske živote. U slučaju provođenja spaljivanja apeliramo i pozivamo sve građane da obrate posebnu pozornost pri nadziranju vatre i rukovanju lako zapaljivim predmetima i tvarima”, navode iz policije dodajući kako je u slučaju nekontroliranog širenja vatre potrebno odmah izvijestiti vatrogasce (na tel. 193), policiju (na tel. 192) ili županijski centar 112 (na tel.  112) te započeti s gašenjem..