Uzavrele strasti na Gradskom vijeću Vinkovaca, spriječen mogući sukob Jakšića i Cote

Foto: novosti.hr

VINKOVCI, Godinama unazad sjednice Gradskog vijeća Vukovara bile su više nego burne i zanimljive gdje je znalo biti svega. To se u zadnje vrijeme smirilo ali su zato sjednice Gradskog vijeća u Vinkovcima postale one gdje se može čuti svašta i vidjeti puno toga. Tako je bilo i na današnjoj sjednici Gradskog vijeća kada je i prije početka službenog dijela sjednice, kod potvrđivanja zapisnika s prošle sjednice, zaiskrilo između nezavisnog vijećnika Damira Jakšića i vijećnika HDZ-a Ilije Cote.

Sve je krenulo s pričom o političkim uhljebima i pitanju koje je Jakšiću uputio vijećnik HDZ-a Petar Šimić koji je pitao po čemu su on i njegovi sinovi politički uhljebi. Pitao ga je i je li on uređuje Facebook stranicu Cibalea na što je Jakšić odgovorio da ne uređuje. Povod je bio nedavno objavljeni tekst na toj Facebook stranici na kojoj su imenom i prezimenom isticali najveći politički uhljebi u Vinkovcima.  

Na to pitanje Jakšić je rekao da se znaju šest godina kao vijećnici te da on Šimića cijeni kao branitelja i čovjeka koji je nešto postigao za razliku „od uhljeba i smradova protiv kojih se bori“. Kazao je i kako je on bio član HDZ-a 10 godina kao i da ima poklon od Franje Tuđmana za 10 godina ali i da se bori protiv nepotizma.

„Da vidim koji će meni od vas reći da moje dijete zato što tata nije u HDZ-u sutra ne može dobiti posao, ajde da ga vidim, tko će to reći“, rekao je Jakšić.  

Tada se u raspravu uključio Ilija Cota koji je da će mu on reći gdje mu žena radi. Poslije još nekoliko kratkih rečenica koje su razmijenili Jakšić je krenuo prema Coti na što se  umiješao  vijećnik DP-a Josip Krpan kako bi spriječio mogući fizički obračun. Potom je Jakšić opsovao Boga te je zaradio i drugu opomenu od predsjednika vijeća Mladena Karlića

Oglasio se potom i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić koji je rekao kako je supruga Damira Jakšića radi kao zamjenica ravnatelja jedne srednje škole u Vinkovcima i da je cijenjena profesorica i stručnjakinja koja je angažirana na raznim projektima.