Plenković pozvao na dostojanstveno obilježavanje 25. obljetnice vukovarske tragedije

ZAGREB, Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, odgovarajući u srijedu na novinarska pitanja u Hrvatskom saboru, kazao je kako mu je želja da se 25. obljetnica stradanja Vukovara u Domovinskom ratu obilježi dostojanstveno i uz puno poštovanje žrtve hrvatskih branitelja.

 “Da se taj događaj obilježi na dostojanstven način ali i uz puno poštovanje žrtve hrvatskih branitelja, svih onih koji su poginuli u Vukovaru i onih koji su radili i na mirnoj reintegraciji cijelog hrvatskog Podunavlja koja je okončana 15. siječnja 1998.”, rekao je Plenković u Hrvatskom saboru nakon otvorenja izložbe fotografija “Vukowar – 87 dana boli i patnje”, saborskog zastupnika Steve Culeja.

Plenković je najavio kako će Vlada na sjednici koju će održati u četvrtak u Vukovaru donijeti niz odluka među kojima i o “radnoj skupini koja bi radila na izradi posebnog zakona o Vukovaru kao mjestu s posebnim pijetetom”.

“Donijet ćemo čitav niz konkretnih odluka iz različitih resora koje će manifestirati potporu vlade i ministarstava gradu Vukovaru”, kazao je Andrej Plenković.

hina.hr/Đuro Karalić

Foto: vlada.hr