U pretragama stana pronađena droga

Foto: Ivan Matić

VINKOVCI, Policijski službenici PU vukovarsko-srijemske su jučer, 27. ožujka, proveli dvije pretrage doma i drugih prostorija temeljem sudskih naloga.

Prvom je pretragom u domu 40-godišnjaka u Vukovaru pronađeno i oduzeto 12,10 grama kokaina i 93 grama speeda te 28,8 grama kreatina, odnosno smjese za povećanje mase droge, precizna digitalna vaga i mobitel. Nad 40-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena sumnja kako je navedena droga bila namijenjena daljnjoj neovlaštenoj prodaji.  

Druga pretraga je provedena u domu maloljetnika u Vinkovcima. Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad maloljetnikom, utvrđena je sumnja kako je tijekom veljače i ožujka 2024. godine u nekoliko navrata prodao manje količine marihuane 18-godišnjaku iz Ivankova.

“Protiv obojice osumnjičenika će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama”, navode iz policije.

U protekla 24 sata, 27./28. ožujka, na području PU vukovarsko-srijemske je zabilježena jedna prometna nesreća u Vinkovcima, u kojoj su dvije osobe lakše ozlijeđene.