Penava: Tužan dan za Hrvatsku

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Poslije današnjeg politički burnoga dana, koji je završio uhićenjem i pritvorom ministra Darka Horvata, reagirao je i predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava.

On je na svome Facebook profilu poručio kako nije trenutak za likovanje nego da se radi o teškom porazu za aktualnu hrvatsku Vladu. Penava navodi kako će se ovaj poraz duboko odraziti na međunarodnu sliku Hrvatske koja je već ionako okaljanu korupcijskim aferama koje iza sebe ostavljaju oni koji njome nemilosrdno haraju s pozicija vlasti.

“Vrijeme je za trezven stav, vrijeme je da priznamo da ovako dalje ne možemo i ne smijemo. Svaki dan ove Vlade za Hrvatsku je izgubljen dan. Premijerov napad na DORH i USKOK jer su izabrali za njega nepovoljan trenutak za obavljanje svoje dužnosti, sasvim je dovoljan indikator za shvatiti radikalnost problema njegovog viđenja vladavine prava, liderstva i njegovog stvarnog mentaliteta. Aktualni hrvatski premijer već je duže vrijeme vidno uzrujan i nemiran. Ministar koji dužnost u ovom trenutku obavlja iz zatvora, tek je simbol ostavštine ukupne vladavine ove Vlade. Tužan dan za Hrvatsku”, navodi Penava.