Uhićen Darko Horvat, premijer Plenković ga razriješio dužnosti ministra

Foto: Ministarstvo graditeljstva

ZAGREB, Subota, 19. veljače 2022. godine, ostat će zapisana po prvo pretresu kuće ministra graditeljstva Darka Horvata, a onda i njegovog uhićenja i ispisivanja u USKOK-u. Kasnije je Horvata, na njegov osobni zahtjev, premijer Andrej Plenković razriješio dužnosti ministra.

Prema službenim informacijama USKOK je, na temelju kaznene prijave PNUSKOK-a podnesene nakon višemjesečnog kriminalističkog istraživanja, donio rješenje o provođenju istrage protiv šestero hrvatskih državljana zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, te pomaganja i poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti. Kako prenose mediji radi se o slučajevima pogodovanja nekim tvrtkama tijekom 2018. godine. Na ročištu na Županijskom sudu u Zagrebu sada već bivšem ministru Horvati određen je jednomjesečni pritvor i to, kako saznaje N1 televizija, radi utjecaja na tri svjedoka. Ukupno je bilo 11 svjedoka, međutim, sudac je zaključio da za njih 8 nema te opasnosti. Vladimir Terešak, odvjetnik Darja Horvata, kazao je kako je Horvat tijekom saslušanja negirao krivnju i iznosio svoju obranu.

Odvjetnik Terešak najavljuje žalbu na istražni zatvor i na istragu te ponavlja da se Horvat ne osjeća krivim. Kaže da se Horvat dobro drži te da da se čuo s Plenkovićem i dao ostavku. Odvjetnik Terešak najavljuje žalbu na istražni zatvor i na istragu te ponavlja da se Horvat ne osjeća krivim. Rekao je da se Horvat dobro drži te da da se čuo s Plenkovićem i dao ostavku.

Neslužbeno je medijima potvrđeno i da bi pod istragom mogli završiti potpredsjednik Vlade, Boris Milošević i bivši ministar Tomislav Tolušić.