Banožić se i dalje ne sjeća što se dogodilo, informacije o brzini i alkoholu imaju policija i DORH

Foto: Vlada RH

OSIJEK, VINKOVCI, Prema riječima zamjenika ravnatelja KBC-a Osijek Krunoslava Šege zdravstveno stanje bivšeg ministra obrane Marija Banožića je stabilno.

“Pacijent je još uvijek izvan neposredne životne opasnosti ali se i dalje ne sjeća prometne nesreće u kojoj je sudjelovao. Ipak, i dalje smo vrlo oprezni s obzirom na vrstu i opseg ozljeda koje je Banožić zadobio u prometnoj nesreći. Novi nalazi od jutros ne pokazuju nikakvu značajnu progresiju ozljeda. I dalje se ne sjeća što se dogodilo, te i dalje nije pri punoj svijesti. S njim se može komunicirati, ali ta svijest nije puna svijest”, kazao je Šego.

Dodao je kako je teško reći koliko će takvo stanje još trajati rekavši kako će to biti barem još nekoliko dana i to u najboljem slučaju. Za sada ne planiraju Banožićevo premještanje u neku drugu zdravstvenu ustanovu.

“Ne vjerujem da policija u ovom stanju od njega može dobiti neke relevantne informacije”, ustvrdio je Šego na upit novinara može li Banožić u ovakvom stanju biti ispitan.

U svezi slučaja Banožića danas je govorio i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekavši kako informacije o brzini i alkoholu imaju policija i DORH.

“Teško da ja mogu imati komentar na nešto što je posao policije i državnog odvjetništva. Jučer je bio očevid… utvrđena je dinamika onoga što se događalo u ovoj fazi i policija je podnijela kaznenu prijavu. To je sve sukladno onome što policija i državno odvjetništvo rade u ovakvim situacijama. Jučer je bio očevid, danas je podnesena kaznena prijava, prema tome ide kriminalističko istraživanje svojim tijekom sukladno Zakonu o kaznenom postupku”, rekao je Božinović.