Penava: Novi sustav upravljanja gradom kroz uštede donosi boljitak

VUKOVAR, Na konferenciji za novinare gradonačelnik Vukovara Ivan Penava predstavio je novi sustav upravljanja gradom.

„Preuzimanjem dužnosti gradonačelnika prije tri i pol godine obećali smo bolji Vukovar. Danas, tri i pol godine kasnije možemo reći da je Vukovar bolji i da građani žive kvalitetnije. Razlog tome je što smo u međuvremenu realizirali niz projekata“, rekao je Penava.

Podsjetio je na prije godinu dana otvoreno plivalište kao i gradsku tržnicu otvorenu krajem prošle godine. Isto tako najavio je i kako će uskoro biti obnovljen vukovarski Vodotoranj kao i nekadašnji Hotel Dunav koji će biti prenamijenjen u konferencijski centar. Sve to dovodi i do novih zapošljavanja. U isto vrijeme, kako je rekao Penava, Grad Vukovar prvi je u Hrvatskoj po raznim socijalnim davanjima. Podsjetio je i na besplatne udžbenike, bilježnice, preobuku… Isto tako Vukovar je i treći u Hrvatskoj po naknadama za poduzetnike. Sve to i košta pa su gradske vlasti u međuvremenu donijele niz mjera koje donose uštede.

„Od 1. siječnja 2015. godine plaća gradonačelnika i zamjenika smanjena je za 8 posto. Reducirana su i materijalna prava zaposlenika gradske uprave, a usklađeni su i koeficijenti. Smanjen je i broj službenih vozila s 13 na 6. Ukinuli smo subvencionirani autobusni prijevoz za studente do Osijeka. Zatražili smo reviziju koja će nam prikazati stanje u svim gradskim tvrtkama i ustanovama te ćemo moći ustanoviti novi sustav upravljanja“, rekao je Penava.

Najavio je i nove projekte koji će dodatno podići kvalitetu života u Vukovaru podsjećajući na gradsku četvrt Borovo naselje koja se s otvorenim plivalištem dobila novi sadržaj koji je prepoznatljiv ne samo u Vukovaru nego i šire.

„To nam je svima cilj i želja, a i moja obveza nakon izbornih rezultata. Cilj je bolji i uređeniji Vukovar“, zaključio je Penava.