Penava: Andrej Plenković je odgovoran za nikakve rezultate s obnovom na Baniji

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, U pauzi današnje sjednice Gradskoga vijeća gradonačelnik Vukovara Ivan Penava je kao predsjednik Domovinskog pokreta komentirao dvije godine od razornog potresa na Baniji ali prije svega činjenice da je do sada obnovljeno samo šest obiteljskih kuća.

„Zapravo nemam riječi s kojima bih opisao nesposobnost i neučinkovitost svih koji su zaduženi za obnovu poslije razornog potresa na Baniji. Bez teksta sam i neshvatljivo mi je da je u dvije godine obnovljeno samo 6 obiteljskih kuća koje pri tome nisu spojene na komunalnu infrastrukturu. To je nešto što nije normalno poglavito za državu poput Hrvatske koja iskustava iz obnove poslije rata i poplave“, rekao je Penava dodajući lalp ,u je neshvatljiva nesposobnost i neoperativnost nadležnih za obnovu ali i da je to tako kada činovnici vode stvari.

Po riječima Penave za katastrofalno stanje s obnovom na Baniji prije svega smatra odgovornim premijera Andreja Plenkovića.

„Andrej Plenković je taj koji vuče sve konce ali i imenuje ministre i ljude koji bi trebali raditi na obnovi. Da sam na mjestu premijera i ministri i Vlada bi godišnje odmore provodili na području Banije. Ne bi mi nitko od ministara išao u Katar navijati nego bi dijelio sudbinu s ljudima kojima je najteže“, istakao je Penava.

Napominje kako je područje Banije već bilo pasivno i nenaseljeno ali i kada se tome doda sve što se događa oko rafinerije u Sisku onda je jasno kakva je perspektiva toga prostora.