U Otoku započela provedba projekta izgradnje Poduzetničkog inkubatora

Foto: Agencija Hrast

OTOK, Po uzoru na druge gradske sredine i Otok je krenuo u projekt izgradnje Poduzetničkog inkubatora koji će se kroz naredne dvije godine graditi u otočkoj Poduzetničkoj zoni. Projekt je predstavljen u srijedu na uvodnoj konferenciji uz naznaku kako će izgradnja inkubatora koštati 13,5 milijuna kuna, a sredstva su u gotovo stopostotnom iznosu osigurana iz fondova EU.

Poduzetnički inkubator gradimo u poduzetničkoj zoni i ta nas činjenica raduje jer time i sama gospodarska zona dobija na većem značaju i mislimo da je ona pravo mjesto za inkubator. Procjenjujemo kako će se u Poduzetničkom inkubatoru otvoriti novih 30-tak radnih mjesta dok bi svoje poduzetničke ideje u inkubatoru moglo ostvariti 10-tak mladih otočkih poduzetnika, kazao je otočki gradonačelnik Josip Šarić.

Šarić je također najavio kako gradske vlasti pripremaju već nadogradnju projekta Poduzetničkog inkubatora i to kroz izgradnju niza velikih poduzetničkih hala u koje bi preselili poduzetnici nakon što prvih pet godina provedu u Poduzetničkom inkubatoru. A sam Poduzetnički inkubator sadržavat će šest proizvodnih pogona, tri rashladne komore za proizvodnju voća i povrća, uredske prostorije te višenamjensku dvoranu. Nositelj projekta je Grad Otok, a partneri Otočka razvojna agencija i Poduzetnički inkubator BIOS d.o.o. Osijek koji će Otočanima pružiti tehničku podršku.