Mažar: U Vukovaru je na djelu totalni raspad sustava kada je riječ o gradskoj vlasti

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Na današnjoj sjednici Gradskoga vijeća kao i kasnije u izjavi novinarima predsjednik vukovarskog HDZ-a i saborski zastupnik Nikola Mažar prozvao je gradonačelnika Vukovara i gradsku vlast za loše rezultate tijekom 2022. godine. Napomenuo je kako je u lipnju ove godine Gradsko vijeće donijelo odluku o umanjenju proračuna za 60 milijuna kuna, a da je danas taj isti proračun umanjen za još 105 kuna.

„Na taj način će planirani proračun od 330 milijuna kuna završiti na 160 milijuna. Uz to su cjelokupni poduzetnički projekti zaustavljeni poput Agro Vukovara, Edukacijskog centra, Tehnološkog centra, Poslovne zone Dunav… Za sve to se izdvaja nula kuna. Najavljeni EU projekt izgradnje Ekonomske škole, koji se sada zaustavlja, je spomenik političke gluposti. Sada je pitanje ne samo hoće li on ikada biti realiziran nego i što je s sredstvima koja su u njega do sada uložena. Samo iz Fonda za obnovu i razvoj Grada Vukovara u taj projekt je do sada uloženo 12 milijuna kuna. Mogli smo ta sredstva uložiti u razvoj obrtništva, pomoć gospodarstvenicima, opremanje Radničkog doma u gradskoj četvrti Borovo naselje, u kojem će biti smješteno Vukovarsko veleučilište, ili slično. Sada imamo 72 milijuna kuna koji su neutrošeni, a za opremanje Radničkog doma nemamo novca“, rekao je Mažar.

Ukazujući na probleme i projekte koji se nisu realizirali istakao je kako je riječ o totalnom raspadu sustava te štetnoj i lošoj politici bez smjera. Kazao je i kako se ništa drugo niti ne može očekivati kada su srušeni svi mostovi, kada je sve iza sebe zapaljeno i uništeno. Prema njegovim riječima Vlada RH i dalje pomaže Vukovaru što pokazuje i zadnja sjednica Vlade na kojoj je Vukovaru dodijeljeno 436 milijuna kuna. Osvrnuo se i na smanjenje broja rasvjetnih tijela u Vukovaru i činjenici da neki dijelovi grada pred Božić nisu uopće ukrašeni rekavši kako je Grinč uzeo Božić Vukovarcima.

„Počelo je s mrakom u gradu, nastavilo se s rasvjetom i odnošenjem iz središta Vukovara, a završilo na način da u Vukovaru božićni ugođaj postoji samo ispred ureda gradonačelnika dok je sve ostalo u mraku. Poslije svega možemo poželjeti samo da se ovakva godina više ne ponovi kada je riječ o Vukovaru“, rekao je Mažar.