PD “Frankopan” iz Rokovaca-Andrijaševaca provodi 1. dječju planinarsku školu

Foto: PD Frankopan

Planinarsko društvo “Frankopan” započelo je s radom svoje 1. dječje planinarske škole, a predavanja na temu planinarstva, planina, zaštite prirode, kretanja i boravka u planinama, pripremama za odlazak u planine, opasnostima i pomoći u planinama, te orijentaciji održana su u Osnovnoj školi “Ivana Brlić Mažuranić” u Rokovcima. 

Izlet s vježbom kretanja i boravka u planinama održat će se u nedjelju, 8. svibnja odlaskom na planinarsku manifestaciju “Jungov planinarski put”, najavljuju iz “Frankopana” dodajući kako stazu iz Slatinskog Drenovca do poznatog izletišta Jankovac, organizira prijateljsko društvo “Bršljan – Jankovac” iz Osijeka.

Predavanje i vježba na temu penjanja održat će se tjedan poslije na umjetnoj stijeni u stanici HGSS-a u Vinkovcima, a vježbe izrade bivka – prinudnog skloništa u prirodi, orijentacije i prve pomoći, izrade čvorova na ostalim jednodnevnim i dvodnevnim izletima.

“Ovo je 1. dječja planinarska škola organizirana u Vukovarsko – srijemskoj županiji, a cilj održavanja škole je uvesti djecu što ranije u svijet planinarenja i navesti ih da zavole boravak u prirodi, te na zabavan način uz rekreaciju u prirodi nauče više o prirodi, prirodnim ljepotama, biljnog, životinjskog svijeta, planinama i ostalim ljepotama Hrvatske”, napominju iz “Frankopana”.