35-godišnjak iz Iloka zapalio priključno vozilo iz Srbije i osobno vozilo te završio u istražnom zatvoru

Foto: MUP RH

VINKOVCI, Iz PU Vukovarsko – srijemske izvijestili su kako je 35-godišnjam iz Iloka uhićen i nad njim je proveden kriminilastičko istraživanje radu sumnje da je izazvao požar na priključnom i osobnom vozilu srbijanskih regitrascijskih pločica. Kakos e navodi u ponedjeljak, 2. svibnja, u 12.25 sati, 28-godišnji državljanin Crne Gore prijavio je policiji da je izbio požar na priključnom vozilu za prijevoz automobila srpskih registracijskih oznaka i osobnom automobilu marke Dodge RAM 1500 bez registracijskih oznaka, koji se nalazio na priključnom vozilu, a koje je prethodno parkirao u jednoj iločkoj ulici. Nakon što su pripadnici JVP Ilok lokalizirali požar, policijski službenici su, u suradnji s inspektorom zaštite od požara, obavili očevid kojim je utvrđeno kako je požar izazvan namjerno uporabom lako zapaljive tekućine i nepoznatog izvora toplinske energije.

„Ozlijeđenih osoba nije bilo, a vlasnicima priključnog i osobnog vozila, 35-godišnjaku i 30-godišnjaku, oba državljani Srbije, nastala je veća materijalna šteta. Ubrzo je uhićen 35-godišnjak iz Iloka te je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena sumnja da je izazvao požar na priključnom i osobnom vozilu te time doveo u opasnost imovinu“, izvijestila je policija.

Nadležnom državnom odvjetništvu je podnijeta kaznena prijava za kazneno djelo Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom, a osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske. Sudac istrage rješenjem mu je odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana te je predan u Zatvor Osijek.

U protekla 24 sata na području PU vukovarsko-srijemske evidentirane su dvije prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vinkovci, Vukovar).