Pavliček prozvao buduću potpredsjednicu Vlade Anju Šimpragu kao i premijera Andreja Plenkovića

Foto: Hrvatski suverenisti

ZAGREB, Predsjednik Hrvatskih suverenista i saborski zastupnik Marijan Pavliček danas je u govoru u Hrvatskom saboru govorio o zastupnici SDSS-a Anji Šimpragi koja bi trebala postati nova potpredsjednica Vlade RH. Pavliček je rekao kako Šimpraga nije osudila nedavne incidente koji su se za pravoslavni Uskrs dogodili u Kninu, njezinu rodnom kraju, a gdje su bili oblijepljeni plakati koji veličaju paratvorevinu SAO Krajinu i četničke vojvode.

“Šimpraga se u Saboru proslavila srceparajućim slobodnim govorom o tome kako je kao maloljetna djevojčica morala napustiti rodni Knin zbog vojno-redarstvene akcije “Oluje”, a mnogi mediji su stali na njezinu stranu”, rekao je Pavliček.

Dodao je kako je vezano uz predstojeću rekonstrukciju Vlade premijer Andrej Plenković rekorder po broju ministara u njegove dvije Vlade.

“Kroz prvu Vladu “protutnjalo” je 35 ministara, od kojih je njih 15 bilo razriješeno. Također, u ovoj Vladi je zbog korupcije otišao Darko Horvat, a dva ministra su pred izlaznim vratima – Josip Aladrović i Tomislav Ćorić te potpredsjednik Vlade Boris Milošević. To samo pokazuje da Plenković nema kvalitetan kadar ili bira loše, odnosno koruptivne ljude. Nikako drugačije se ne može objasniti da toliko ministara u šest godina napusti Vladu zbog sumnje na korupciju”, rekao je Pavliček.