Nastavlja se s uređenjem vinkovačkih gradskih ulica obuhvaćenih projektom aglomeracije

Foto: Grad Vinkovci

Ovih dana u tijeku su radovi na završnom uređenju gradskih ulica koje su bile obuhvaćene aglomeracijom, strojevi su trenutno u Novom Selu gdje se radi u četiri ulice.

Riječ je Sigetskoj, Bosanskoj, Jadranskoj i jednom dijelu Marulićeve ulice gdje je radove danas obišao gradonačelnik Ivan Bosančić, pojašnjavaju iz Grada Vinkovaca.

„Kako smo nedavno najavili, nakon završetka radova na aglomeraciji krenuli su radovi na završnom uređenju ulica i u rubnim dijelovima grada. Malo je sve skupa dugo trajalo, ali na kraju kada vidimo rezultate možemo biti zadovoljni te što je najvažnije, u konačnici ćemo u ovom dijelu grada imati preko 20 novouređenih ulica“, naglasio je ovom prigodom gradonačelnik.

Pročelnik Upravnog odjela komunalnog gospodarstva i uređenja grada Marko Dujmić najavljuje radove i u drugim gradskim ulicama, strojevi su, kaže, trenutno i u ulici A. B. Šimića, a uskoro će i put ulice A. G. Matoša.

„Pri uređenju ulica nastojimo u onima u kojima je to moguće urediti i dodatnu komunalnu infrastrukturu. To se odnosi na postavljanje rubnjaka, slivnika, uređenje pješačkih staza i zelenih površina, sadnju stabala i slično. Cilj nam je da ulice kroz koje je prošla kanalizacijska mreža budu kompletno uređene i obnovljene“, ističe Dujmić.

U ulici A. B. Šimića, dodaje, bit će uređena i dodatna parkirališna mjesta te zamijenjena dotrajala javna rasvjeta.