U istragu prometne nesreće Damira Dekanića uključili su se Uskok, unutarnja kontrola MUP-a RH, a u tijeku je i kriminalističko istraživanje

Foto: VSŽ

VUKOVAR, Prema pisanju Večernjeg lista slučaj prometne nesreće župana Vukovarsko – srijemske županije Damira Dekanić dodatno se komplicira. U današnjem tekstu stoji kako su se u slučaj uključili Uskok i Unutarnja kontrola MUP-a RH kao i da se vrši kriminalističko istraživanje cijeloga slučaja.

Prenose i informaciju kako su izjave uzete i od troje svjedoka koji su medijima izjavili da su vidjeli kako je s mjesta vozača Škode Superb, koja je u vlasništvu županije, izašao upravo Dekanić koji je tražio da se ne zove policija. Navodno kako su oni i policiji prenijeli sve ono što su već rekli medijima. Inače, od dana prometne nesreće, subota 16. travanj, pa do danas Dekanić se nije pojavio niti na jednom događanju. Nije se do sada niti jednom pojavio pred novinarima niti odgovara na novinarske pozive.

O cijelome slučaju Dekanić i županija su se do sada oglasili u dva priopćenja u kojima su potvrdili sudjelovanje u nesreći ali i naveli kako je Dekanić bio suvozač, a da je službeno vozilo županije vozio njegov rođak K.B. Policija je to i potvrdila navodeći kako je vozač, odnosno K.B., imao 0,0 promila alkohola u krvi dok je kod Dekanića utvrđena prisutnost alkohola od 1,44 promila. Sve protokolarne poslove obavljaju županijski pročelnici. Glasnogovornica Vukovarsko – srijemske županije Sonja Marinković kazala je kako županija nema nikakvih novih komentara oko ovoga događaja te kazala kako nadležne službe rade svoj posao.