Ovogodišnja vinkovačka biciklijada Tour Natur okupila više od 400 sudionika

Foto: Đuro Karalić

Više od 400 sudionika bicikliralo je danas ulicama Vinkovaca i okolicom u sklopu 3. Vinkovačke rekreativne biciklijade Tour Natur u organizaciji gradske Turističke zajednice i Grada Vinkovaca.

“Ove godine se okupilo najviše sudionika na ovoj našoj biciklijadi u kojoj ćemo se voziti biciklima, ali i učiti o povijesti grada Vinkovaca i projektima koje smo napravili europskim novcima jer je biciklistička ruta osmišljena tako da prolazi upravo tim lokacijama. Uvjeren sam kako ćemo na kraju današnjeg dana svi biti zadovoljni jer nas je i vrijeme poslužilo”, kazao je gradonačelnik Ivan Bosančić koji je i sam biciklom krenuo predviđenom rutom koja je vodila od gradskog središta do nove brane, a odatle obilaznicom do Šokačkog stana na Sopotu.

Među sudionicima biciklijade bila je i direktorica Agencije za razvoj i investicije grada Vinkovaca Danijela Slipčević koja je izrazila zadovoljstvo što će biciklisti proći poučnim stazama na Trbušancima i Sopotu u čiju je gradnju uloženo gotovo 1,5 milijun kuna iz EU poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

“Osigurali smo i nagrade, a sve tijekom vožnje čeka i okrjepa, a na Šokačkom stanu prigodni program”, kazala je direktorica Turističke zajednice grada Vinkovaca Martina Matković izrazivši zadovoljstvo što je ove, broj sudionika dvostruko veći nego prošle godine.

“Ova naša biciklijada pokazala se punim pogotkom i hvala svima koji su nam se priključili i podržali ovogodišnju Tour Natur”, poručila je Matković.