Polaganjem vijenaca HDZ obilježio 100. obljetnicu rođenja dr. Franje Tuđmana

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Članovi HDZ-a Vukovarsko – srijemske županije i grada Vukovara danas su polaganjem vijenaca na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata i podno biste na središnjem trgu u Vukovaru obilježili 100. obljetnicu od rođenja utemeljitelja HDZ-a i prvog predsjednika Republike Hrvatske dr. Franje Tuđmana.

„Franjo Tuđman omogućio je san stotina tisuća i milijuna Hrvata o slobodnoj i samostalnoj Republici Hrvatskoj. S odmakom vremena njegovo djelo sve svijetlije. Volio bih da nema razmimoilaženja, a  nadam se kako će s odmakom vremena doći do ujedinjenja svih koji sada različito misle“, rekao je župan Vukovarsko – srijemske županije Damir Dekanić.

Predsjednik vukovarskog HDZ-a i saborski zastupnik Nikola Mažar rekao je kako broj okupljenih građana pokazuje neraskidivu vezu Franje Tuđmana i Vukovara.

„Ne samo da je pod vodstvom Franje Tuđmana stvorena slobodna, samostalna i neovisna Republika Hrvatska nego je njegovom mudrom državnom politikom Vukovar vraćen u ustavno pravni poredak RH 1998. godine bez ijedne žrtve“, rekao je Mažar.

Na upit da komentira poslijepodnevno obilježavanje obljetnice rođenja Franje Tuđmana od strane Domovinskog pokreta Mažar je rekao kako je Tuđman bio ujedinitelj, a ne djelitelj.

„Oni koji žele iskoristiti njegov lik i djelo pokušavaju doći do jeftinih političkih poena ili pak dodatno razjediniti hrvatski narod. Oni zapravo nisu nikada vrednovali njegovu životnu i političku filozofiju“, rekao je Mažar.