Ovoga vikenda glavni dio 55. Iločke berbe grožđa

Foto: Grad Ilok

I ovaj početak rujna u znaku je Iločke berbe grožđa. Kao i svake godine, u Iloku će se okupiti mnoštvo ljudi i prisustvovati 55. Iločkoj berbi grožđa – tradicionalnoj manifestaciji čiji se glavni dio održava od 1. do 3. rujna. Okupljene će zabavljati Matija Cvek, DJ Tac, Vesna Pisarović, Berde bend, TS Ravnica i TS Džentlmeni.

Iločka berba grožđa proizašla je iz starog srijemsko-slavonskog običaja okupljanja pučana u vrijeme početka berbe sa svrhom čuvanja vinograda, slavljenja dobre godine i uroda te neizbježnog druženja, prvenstveno mladih koji nisu imali puno prilike za slobodna druženja u samom mjestu i vinogradima.

Ovogodišnja Iločka berba grožđa započela je 21. kolovoza uz brojne dječje programe i radionice, a brojni ljubitelji vrhunskih vina i dobre zabave već znaju da je upravo završnica manifestacije dio koji će biti najzanimljiviji. Tako će u četvrtak, 1. 9., s početkom u 20 sati svoj veliki koncert održati Matija Cvek & Fukensteinsi i to na lokaciji ljetne pozornice u staroj jezgri, a nakon čega slijedi zabava uz DJ Taca.

U petak, 2. 9., na ljetnoj pozornici u 20 sati svoj koncert održat će Vesna Pisarović, nakon toga nas očekuje vatromet i zatim veselo uz zvuke tamburice uz Berde bend.

Subota ,3. 9., u znaku je zvuka tambure, pa tako od 20 sati možete uživati u koncertu TS Ravnica, nakon čega slijedi koncert Džentlmena. Uz vrhunsko vino i prekrasan ambijent Iloka očekuje vas nezaboravan doživljaj.

Posjetitelji će moći uživati i u tradicionalnim delicijama u lokalnim ugostiteljskim objektima, obići vinske podrume i kušati vrhunska vina, zato neka ovih dana Ilok bude vaša nezaobilazna destinacija.

Kao i proteklih godina, svi zabavni i kulturno-umjetnički sadržaji su za posjetitelje u potpunosti besplatni.

Detaljan program manifestacije možete pronaći na službenoj stranici Grada Iloka i na www.facebook.com/ilockaberbagrozda .