Centar za kulturu medija iz Vinkovaca i Akademija za umjetnost i kulturu iz Osijeka potpisali Sporazum o suradnji

Foto: CKM

Centar za kulturu medija (CKM) iz Vinkovaca i Akademija za umjetnost i kulturu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera potpisali su sporazum o suradnji u svrhu ostvarivanja i realizacije zajedničkih projekata, među kojima je prvi, 3. Media In Time festival novinarstva koji će se u organizaciji CKM-a održati 2. i 3. rujna u Vinkovcima i Vukovaru.

Akademija kao umjetničko-nastavna i znanstveno-nastavna sastavnica Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera iz Osijeka sporazumom želi s CKM-om promicati znanstvenu izvrsnost realizacijom znanstvenoistraživačkih i stručnih projekata, kulturno stvaralaštvo realizacijom kulturnih sadržaja te predstavljati široj javnosti znanstvene, stručne, interdisciplinarne, stručne i regionalne posebnosti u odnosu na širi europski kontekst, navodi se u sporazumu.

S druge strane, Centar za kulturu medija kroz suradnju s Akademijom za umjetnost i kulturu iz Osijeka želi raditi na promicanju i provedbi stručnih i znanstvenoistraživačkih projekata u području humanističkih i društvenih znanosti i interdisciplinarnim područjima u dijelu studentskih aktivnosti nudeći Akademiji vlastite resurse kao nastavnu bazu za izvedbu pojedinih studijskih programa i ostalih nastavnih aktivnosti.

Prva u nizu aktivnosti, sukladno Sporazumu o suradnji bit će sudjelovanje studenata Odsjeka za kulturu, medije i menadžment Akademije na 3. Media In Time festivalu novinarstva u Vinkovcima i Vukovaru. Ujedno, predavač na Akademiji, Tomislav Levak, mag. cult., održat će sudionicima festivala predavanje na temu „Kako i zašto se produciraju i šire dezinformacije i lažne vijesti?”.