Otvoren 14. Memorijalni turnir vukovarskih branitelja

VUKOVAR, Po 14 put Grad Vukovar domaćin je Memorijalnog turnira vukovarskih branitelja na kojem nastupaju najkvalitetnije hrvatski klubovi urasta do 14 godina. Mnogi ovaj turnir nazivaju i neslužbenim prgvenstvom Hrvatske za uzrast do 14 godina. O njegovom značaju govori i to da je velika većina današnjih igrača iz 1. HNL ranije nastupala na ovom turniru. Ljubitelji nogometa tijekom ranijih godina imali su prilike na ovom turniru vidjeti današne nogometne zvijezde Kovačića, Halilovića, Vlašića, Balića… Na ovogodišnjem turniru sudjeluje 16 momčadi podijeljenih u 4 skupine. Ove godine na turniru sudjeluju selekcije svih klubova prve lige te momčadi Cibalije, Hrvatskog dragovoljca, selekcije Hrvata iz Austrije, Njemačke i Švicarske te domaćin HNK Vukovar 1991.

„Mislim da nema ljepše slike pogotovo za nas u Vukovaru, svi klubovi iz Hrvatske su se našli u Vukovaru plus naša dijaspora iz Švicarske, Njemačke i Austrije opet sve kroz jednu mladost. Naša budućnost u hrvatskom zajedništvu stoji na istoj liniji, simbolično na nogometnom igralištu. Jedna prekrasna priča, priča koju pričaju braniteljske udruge već 14. – tu godinu zaredom skupa s Hrvatskim nogometnim savezom uz potporu grada Vukovara, Vukovarsko-srijemske županije i mislim da ne može ljepše i bolje od ove priče“, rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava koji je turnir proglasio otvorenim.

Prema propozicijama turnira prvoplasirane momčadi iz svake skupine idu u polufinale koje se igra u subotu poslije podne. Poraženi iz ovih utakmica u nedjelju igraju za treće mjesto a pobjednici za prvo. Utakmica za treće mjesto počinje u 9,00 sati a za prvo mjesto u 10,30. Svečano zatvaranje turnira je u nedjelju u 12,00 sati na Stadionu u Borovu Naselju.

IVAN MATIĆ